Σύνθεση ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Πρόεδρος:  Ουρανία Παπαζάχου

Τίτλοι

ΚαρδιολόγοςMD, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

 • Επιμελήτρια Β’ στο Καρδιολογικό Τμήμα ΓΝΜ «Ελ. Βενιζέλου»
 • Επιστημονική συνεργάτις του Εργαστηρίου Καρδιοαναπνευστικής δοκιμασίας κοπώσεως και Αποκατάστασης της Κλινικής Εντατικής θεραπείας του Παν/μιου Αθηνών

Επικοινωνία
E-mail: ranpapaza@yahoo.gr

 
 

Αντιπρόεδρος:  Ελευθέριος Καρατζάνος

Τίτλοι

Εργοφυσιολόγος- Κλινικός Εργοφυσιολόγος, MSc, PhD

Επιστημονικός συνεργάτης και συντονιστής του Εργαστηρίου Κλινικής Εργοσπιρομετρίας, Άσκησης και Αποκατάστασης, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Ελευθέριος Καρατζάνος MSc PhD, Εργοφυσιολόγος – Κλινικός Εργοφυσιολόγος, είναι επιστημονικός συνεργάτης και συντονιστής του Εργαστηρίου Κλινικής Εργοσπιρομετρίας, Άσκησης και Αποκατάστασης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάσκοντας στο ΠΜΣ «Κλινική Εργοσπιρομετρία, Άσκηση, Προηγμένη Τεχνολογία και Αποκατάσταση». Απεφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδικότητα στο άθλημα της Ιστιοπλοΐας και στα Δρομικά Αγωνίσματα του Κλασικού Αθλητισμού. Απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Εργοφυσιολογία από το Πανεπιστήμιο John Moores (Liverpool, UK) και το διδακτορικό του τίτλο από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η συγγραφική του δραστηριότητα περιλαμβάνει περισσότερες από 60 πλήρεις δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά (scopus h-index: 18, περισσότερες από 2.200 παραθέσεις), και 200 ανακοινώσεις σε συνέδρια. Έχει συμμετάσχει σε έργα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ σχετικά με την εφαρμογή άσκησης/αποκατάστασης μέσω καινοτόμων τεχνολογικών εφαρμογών. Είναι εισηγητής σε διάφορα σεμινάρια και συνέδρια σχετικά με την άσκηση σε κλινικούς πληθυσμούς και κριτής σε επιστημονικά περιοδικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα έχουν εστιαστεί στην άσκηση και αξιολόγηση σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς και ασθενείς με καρδιοαναπνευστικά νοσήματα (όπως ασθενείς της ΜΕΘ, CHF, LVAD, COPD), αλλά και υγιείς πληθυσμούς. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εργοσπιρομετρίας, Άσκησης και Αποκατάστασης και μέλος του Εθνικού Κέντρου ‘Exercise is Medicine – Greece’. Είναι επίσης μέλος σε διεθνείς Επιστημονικές Εταιρείες σχετικά με την άσκηση και την καρδιοαναπνευστική αποκατάσταση (American College of Sports Medicine, European College of Sports Science, European Association of Preventive Cardiology) και του φόρουμ ‘European Network on Rehabilitation of Critically ill Patients’. Έχει υποστηρίξει στο τομέα της άσκησης και προπόνησης ερασιτέχνες αθλητές και ασχολούμενους με αγωνίσματα/αθλήματα, όπως οι δρόμοι αντοχής και η ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης, ενώ υπήρξε για πολλά χρόνια εκπαιδευτής στην Ιστιοπλοΐα Ανοικτής Θαλάσσης.

Επικοινωνία
Email: lkaratzanos@gmail.com, lkaratzan@med.uoa.gr

 

 

Απερχόμενος Πρόεδρος:  Αναστάσιος Φιλίππου

Τίτλοι

Αναπληρωτής Καθηγητής Φυσιολογίας – Φυσιολογίας της Άσκησης, MSc, PhD,

Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο Αναστάσιος Φιλίππου είναι Αν. Καθηγητής Φυσιολογίας-Φυσιολογίας της Άσκησης στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και  έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εργοσπιρομετρίας, Άσκησης και Αποκατάστασης (ΕΛΕΡΓΑ), είναι ιδρυτικό μέλος και υπήρξε Πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής (2019) και Πρόεδρος (2022- ) του Ελληνικού Εθνικού Κέντρου “Exercise Is Medicine – Greece”, Γενικός Γραμματέας του “Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας & Άσκησης στην Ιατρική-ΙΕΦΑΙ”. Είναι Fellow του Americal College of Sports Medicine (ACSM) και μέλος 8 επιστημονικών εταιρειών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη Φυσιολογία και την Κλινική Φυσιολογία της Άσκησης και έχει περισσότερες από 110 πλήρεις επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (https://scholar.google.com/citations?user=RL9hBHUAAAAJ)  , ενώ έχει συμμετάσχει στη μετάφραση και επιστημονική επιμέλεια βιβλίων καθώς και στη συγγραφή κεφαλαίων σε ξενόγλωσσα και ελληνικά βιβλία. Το επιστημονικό του έργο καλύπτει ευρύ πεδίο στη φυσιολογία της άσκησης και του σκελετικού μυός, για το οποίο έχει λάβει διεθνείς και ελληνικές διακρίσεις. Στο πλαίσιο των μεταδιδακτορικών του σπουδών (UPENN, ΗΠΑ) και συνεργασίας/χρηματοδότησης από την NASA, συμμετείχε στη μελέτη της μυϊκής ατροφίας των πειραματόζωων της τελευταίας αποστολής της NASA στο διάστημα (STS-135). Έχει πλούσια διδακτική εμπειρία σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών [ΕΚΠΑ (Ιατρική Σχολή, ΣΕΦΑΑ), Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας] και είναι επιβλέπων ή μέλος των συμβουλευτικών επιτροπών διδακτορικών διατριβών και διπλωματικών εργασιών περισσότερων από 100 μεταπτυχιακών φοιτητών των ανωτέρω Πανεπιστημίων.

Επικοινωνία
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιατρική Σχολή
Μικράς Ασίας 75, Γουδή, 115 27
Τηλ. &  fax: 210 7462690
Email: tfilipou@med.uoa.gr

 

 

Γενικός γραμματέας: Ιωάννης Χατζηγεωργίου

 

 

Ταμίας: Αθανάσιος Τασούλης

Τίτλοι

Καρδιολόγος, ΜD, PhD, ΚΑΑ "Φιλοκτήτης",

 • Επιστημονικός Συνεργάτης Εργαστηρίου Κλινικής Εργοσπιρομετρίας Άσκησης & Αποκατάστασης, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ

Επικοινωνία

 

 

Μέλη:

Ματίνα Κουτρουμπή

 

 

Ελένη Τριανταφυλλίδη

Τίτλοι

Καρδιολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

 • Επιμελήτρια Α΄, Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική, Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ
 • Διευθύντρια Ιατρείου Αρτηριακής Υπέρτασης Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ
 • Διευθύντρια Εργαστηρίου Καρδιοαναπνευστικής Κόπωσης Νοσοκομείου  ΑΤΤΙΚΟΝ
 • Μέλος Διακλινικού Ιατρείου Πνευμονικής Υπέρτασης Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ

Επικοινωνία
Διεύθυνση εργασίας: Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟ, Ρίμινι 1, Χαιδάρι, Τ.Κ. 124 62
Τηλ: 6944 268623, 210 5832191, 210 6522947
E-mail: seliani@hotmail.com

 

 

Αναπληρωματικό Μέλος:  Ασπασία Πίζγα

Τίτλοι

Ψυχολόγος, MSc, PhD(c)

Διαχείριση Στρες και Προαγωγή Υγείας

Σπουδές

2023

 • Υποψήφια Διδάκτωρ Ψυχολογίας στην Ιατρική σχολή με θέμα: «Στρεσσογόνα γεγονότα ζωής, Κοινωνικό δίκτυο και το Νόημα της ζωής Ασθενών που Συμμετέχουν σε Πρόγραμμα Καρδιακής Αποκατάστασης». Το πρόγραμμα λαμβάνει χώρα στο Εργαστήριο Κλινικής Εργοσπιρομετρίας, Άσκησης & Αποκατάστασης στο Νοσοκομείο 'Ευαγγελισμός'
 •  «Τακτικό Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων».

Δημοσιεύσεις άρθρων

Pizga, A., Kordoutis, P., Tsikrika, S., Vasileiadis, I., Nanas, S., & Karatzanos, E. (2021). Effects of cognitive behavioral therapy on depression, anxiety, sleep and quality of life for patients with heart failure and coronary heart disease. a systematic review of clinical trials 2010 – 2020. Health & Research Journal, 7(3), 123 - 141. doi:https://doi.org/10.12681/healthresj.27572

Pizga, A., Karatzanos, E. Tsikrika, S., Vasiliki Gioni.,Vasileiadis, I., Nanas, S., & Karatzanos, E., Kordoutis, P. (2022). Psychosocial interventions to enhance treatment adherence to lifestyle changes in cardiovascular disease. European Journal and Environment of Public Health υπό δημοσίευση

Χορήγηση Ερωτηματολογίων

 • 2021  Πιστοποίηση στη χορήγηση του ερωτηματολογίου MMPI-2. Πρόκειται για το πιο διαδεδομένο έγκυρο και αξιόπιστο τεστ προσωπικότητας στον κόσμο  για την αξιολόγηση της ενήλικης ψυχοπαθολογίας.
 • ·2020  Χορήγηση ερωτηματολογίου ΣΑΕΒΑ - Σύστημα Achenbach για Εμπειρικά Βασισμένη Αξιολόγηση Σχολικής ηλικίας. Το βασικό εγχειρίδιο και τα ερωτηματολόγια διάγνωσης για γονείς (6-18 ετών), εκπαιδευτικούς (6-18 ετών) και εφήβους (11-18).

2011 - 2013

 • Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα  με τίτλο «Έλεγχος του Στρες και Προαγωγή της Υγείας»

Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Ιατρική σχολή

Αντικείμενο σπουδών: Διαχείριση του ψυχοσωματικού στρες σε ενήλικες και παιδιά μέσω επιστημονικών τεχνικών διαχείρισης του στρες και προαγωγή υγείας

Διπλωματική εργασία: Δυσμορφική διαταραχή σώματος και στρες.  Εξάσκηση τεχνικών διαχείρισης του στρες σε άτομα που παρουσιάζουν δυσφορία σώματος.

Τεχνικές διαχείρισης του στρες: Συμπεριφορικές τεχνικές, διαφραγματικές αναπνοές, αυτογενής εκπαίδευση, καθοδηγούμενος οραματισμός, τεχνική συναισθηματικής απελευθέρωσης (EFT), προοδευτική νευρομυϊκή χαλάρωση, διαχείριση χρόνου, διεκδικητική συμπεριφορά.

2006-2010

 • Πτυχίο Ψυχολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

Πτυχιακή εργασία: Συσχέτιση του ιστορικού τιμωρίας με την αυτοαναφορά ψυχωσικών συμπτωμάτων

Πρακτική Άσκηση: Σε κέντρο Ειδικής Αγωγής παιδιών με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές «Η Ασπίδα του Δαυίδ»

Επιμορφωτικά προγράμματα - Εκπαιδεύσεις                                                                                                 

 • 2016-2017  Ετήσιο Επιμορφωτικό πρόγραμμα Παιδοψυχολογίας Παιδοψυχιατρικής του Πανεπιστήμιου Αιγαίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Επιμορφωτικά Προγράμματα Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας» με θέμα εργασίας «Σύγχρονα θεραπευτικά μέσα για τις Κρίσεις Πανικού».
 • 2012-2015 Επιμορφωτικά προγράμματα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
 • Ψυχοπαθολογία του Βρέφους του Παιδιού και του Εφήβου, με βαθμό "Άριστα"
 • Εκπαιδευτική Ψυχολογία, με βαθμό "Άριστα"

Εργασιακή εμπειρία                                                                                                                                           

 • 2015- Σήμερα Υπεύθυνη γραφείου ψυχολογικής υποστήριξης και διαχείρισης του στρες
 • άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου
 • ατομικά και ομαδικά προγράμματα
 • εφαρμογή τεχνικών διαχείρισης του στρες σε ενήλικες και εφήβους
 •  
 • 2011-2017 Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»

Θέση Ψυχολόγου, υπεύθυνη για την οργάνωση επιστημονικών ερευνών σε θέματα ψυχολογίας, τη δημιουργία προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής υγείας και την οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με στόχο την καλλιέργεια κυκλοφοριακής παιδείας σε όλους τους χρήστες της οδού και τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας.

 • 2010-2011 Κέντρο ειδικής αγωγής

Θέση Ψυχολόγου, εφαρμογή των αρχών της συμπεριφοριστικής προσέγγισης (ΑΒΑ) και PECs σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

 • 2009  Metron Analysis

Τηλεφωνικές Έρευνες - συνεντεύξεις γενικού και ειδικού κοινού με χρήση CATI (Computer Assisted Telephone Interviews)

Εισηγήσεις                                                                                                                                                          

 • Εισηγήτρια σε διαδραστικό σεμινάριο σε επαγγελματίες οδηγούς της Αττικής Οδού με σκοπό τη διαχείριση του  της κόπωσης και της υπνηλίας.
 • Εισηγήτρια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ερμής" το οποίο υλοποιείται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τα Δικαστήρια Ανηλίκων και τις Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων. Απευθύνεται σε νέους και νέες που έχουν παραβεί τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
 • Εισηγήτρια για τη Μετατραυματική Διαταραχή Άγχους σε φοιτητές Ιατρικής.
 • Εισηγήτρια στο Δήμο Ν. Σμύρνης με θέμα την ανάπτυξη θετικών στάσεων και συμπεριφορών και την πρόληψη των διαταραχών άγχους στο Σύγχρονο Λαϊκό Πανεπιστήμιο ( ΣΥ.ΛΑ.Π ).
 • Παρουσιάσεις σε σχολεία, φροντιστήρια, συνέδρια και σεμινάρια

Ξένες γλώσσες

 • Ανώτατο Δίπλωμα Αγγλικής Γλώσσας (Certificate of Proficiency in English)
 • Επάρκεια προσόντων για την γνώση της  Αγγλικής  Γλώσσας από το Υπουργείο Παιδείας                
 •  Άδειας Διδασκαλίας της Αγγλικής  Γλώσσας  σε Φροντιστήρια - Κέντρα Ξένων Γλωσσών
 • Δίπλωμα Γαλλικής γλώσσας Delf 4 και κρατικό δίπλωμα Γαλλικής γλώσσας σε επίπεδό B2

Γνώση Υπολογιστών        

 • IC3 Internet and Computing Core Certification
 •  Στατιστική ανάλυση δεδομένων SPSS

 

 

Σύνθεση ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

Πρόεδρος:   Σταύρος Δημόπουλος

Τίτλοι

 • Συντονιστής Διευθυντής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Καρδιοχειρουργικού Τομέα Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου
 • Παθολόγος-Εντατικολόγος, EDIC
 • Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)
 • Τ.Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εργοσπιρομετρίας, Άσκησης και Αποκατάστασης

Σπουδές – Προϋπηρεσία

 • Πτυχίο Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Μπρέσιας, Λομβαρδία, Ιταλία, «Άριστα»       (2001)
 • Επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Καρδιοαναπνευστικής Δοκιμασίας Κοπώσεως και Καρδιοαναπνευστικής Αποκαταστάσεως, Α` Κλινική Εντατικής Θεραπείας, EKΠΑ (2004-:)
 • Ειδικότητα Παθολογίας, «Θεραπευτική Κλινική», ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» (2005-2010)
 • Εξειδίκευση Εντατικολογίας, Α` Κλινική Εντατικής Θεραπείας, Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ΕΚΠΑ, Αθήνα (2010-2013)
 • FICE, Πιστοποίηση στον Υπέρηχο Καρδιάς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Βρετανική Εταιρεία Υπερηχοκαρδιογραφίας («FICE» Accreditation) (2014)
 • EDIC, Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Εντατικής Θεραπείας (2015)
 • «Clinical Fellowship», Γενική ΜΕΘ (Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Ήπατος), John Farman ICU, Νοσοκομείο «Addenbrookes», NHS Cambridge, UK (2014)
 • «Clinical Fellowship-Subspecialty rotation»: Εντατική Θεραπεία-NHS Cambridge University Hospitals, Cambridge, UK: (2014-2015)
  • Μονάδα Τραύματος & Νευροχειρουργική ΜΕΘ, Νοσοκομείο «Addenbrookes»
  • Καρδιοχειρουργική ΜΕΘ - «Εξωσωματική Μεμβράνη Οξυγόνωσης (ECMO)», Καρδιοχειρουργική ΜΕΘ / Μονάδα υποστήριξης Μηχανικής Υποβοήθησης Καρδιάς (LVAD/BIVAD), Mεταμοσχεύσεων Kαρδιάς Πνευμόνων - Νοσοκομείο «Papworth»,
  • Παιδιατρική ΜΕΘ (PICU) - Νοσοκομείο «Addenbrookes»
 • «Clinical Fellowship» - Εξωσωματική Μεμβράνη Οξυγόνωσης (ECMO), ΜΕΘ, NHS Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Guy’s & St Thomas, London, UK (2015-2016)
 • Διδάσκων Μεταπτυχιακού ΕΚΠΑ, «Κλινική Εργοσπιρομετρία, Άσκηση & Αποκατάσταση» (10/2016-:)
 • Επιμελητής Β΄, Καρδιοχειρουργική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας - Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (07/2016-06/2018)
 • Επιμελητής Α΄, Καρδιοχειρουργική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας - Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (06/2018-08/2021)
 • Διευθυντής ΜΕΘ ΕΣΥ, 1η Κλινική Εντατικής Θεραπείας, ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός» (08/2021-01/2022)
 • Συντονιστής Διευθυντής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Καρδιοχειρουργικού Τομέα ΩΚΚ (01/2022-:)

Μέλος σε Ιατρικούς Συλλόγους και Εταιρείες

Ι. Ελληνικές

 • Ελληνική Εταιρεία Εργοσπιρομετρίας, Άσκησης και Αποκατάστασης (ΕΛΕΡΓΑ)
 • Iδρυτικό Μέλος, Πρόεδρος (2018-2020)
 • Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας

ΙΙ. Διεθνείς

 • «International Society for Exercise Intolerance, Research and Education» (ISEIRE)- «CPX-International»
 • «European Association for Cardiovascular Prevention and Rehabilitation» (EACPR)
 • «Heart Failure Association (HFA) of the European Society of Cardiology» (ESC)
 • «European Association of Cardiothoracic Surgery» (EACTS)
 • «European Society of Intensive Care Medicine» (ESICM)
 • «Extracorporeal Life Support Organization» (ELSO)
 • «European Group for the Study of Insulin Resistance». The EGIR Group

Τομείς Ενδιαφέροντος

 • Καρδιοαναπνευστική Δοκιμασία Κοπώσεως
 • Προγράμματα Καρδιοαναπνευστικής Αποκατάστασης
 • «Νear Infrared Spectroscopy (NIRS)»-Ιστική Οξυγόνωση - Μικροκυκλοφορία
 • Χρόνια Καρδιακή Ανεπάρκεια - Μηχανική Υποβοήθηση Καρδιάς
 • Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση
 • Πολυνευροπάθεια της σήψης
 • Υπερηχογραφία πνεύμονα στη ΜΕΘ
 • Μετεγχειρητική Καρδιοχειρουργική παρακολούθηση
 • Αποκατάσταση ασθενών μετά τη ΜΕΘ
 • Σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας («ARDS»)
 • Εξωσωματική μεμβράνη οξυγόνωσης («ECMO»)

Ερευνητικό έργο

 • >75 Δημοσιεύσεις σε έγκριτα Διεθνή Περιοδικά (PubMed)
 • >150 Ανακοινώσεις σε Διεθνή Συνέδρια
 • >100 Ανακοινώσεις σε Ελληνικά Συνέδρια
 • >20 Κεφάλαια πολυσυγγραφικών βιβλίων
 • Κριτής σε >50 έγκριτα Διεθνή Περιοδικά (PubMed)
 • Μέλος συντακτικής ομάδας περιοδικών (>20)

Επικοινωνία

 • Τηλέφωνο Γραφείου Ιατρού: 210 94 93 251
 • Τηλέφωνο Γραμματείας: 210 94 93 335
 • Ηλεκτρονική διεύθυνση: stdimop@gmail.com
 


Αντιπρόεδρος: Απόστολος Σπάσης

Τίτλοι

Μέλος Ε.Ε.Π. - Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Σ.Ε.Φ.Α.Α.–Δ.Π.Θ.) με γνωστικό αντικείμενο ‘’Κλινική Εργοφυσιολογία’’.

Σπουδές

1992: Πτυχίο Φυσικής Αγωγής από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Παράρτημα Σερρών).

1996: Μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με ειδικότητα προπονητική.

2003: Διδακτορικό Δίπλωμα στη Φυσική Αγωγή από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ. στον τομέα της Εργοφυσιολογίας με ειδίκευση στην Αποκατάσταση Καρδιοπαθών.

2007: Μεταδιδακτορική έρευνα στα πλαίσια του Πυθαγόρας ΙΙ – ενίσχυση ερευνητικών ομάδων στα πανεπιστήμια (κατηγορία πράξης 2.2.3.στ), με τίτλο ερευνητικής μελέτης: «Άσκηση και καρδιαγγειακά νοσήματα: Μελέτη της Συστηματικής Άσκησης στην Αγγειακή Λειτουργία (αγγειοδραστικότητα) ασθενών με Αγγειοπάθειες».

Αυτοδύναμη ή μη διδασκαλία των μαθημάτων του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του ΤΕΦΑΑ/ΔΠΘ:

 • Κλινική Εργοφυσιολογία
 • Καρδιαγγειακές Παθήσεις & Άσκηση
 • Άσκηση & Χρόνιες Παθήσεις
 • Φυσιολογία
 • Αθλητική Φυσιολογία
 • Γυμναστική

Συμμετοχή ως διδάσκων στα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών του ΤΕΦΑΑ/ΔΠΘ:

 • Κλινική Άσκηση & Εφαρμογές της Τεχνολογίας στην Υγεία
 • Δημιουργική & Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή
 • Φυσιολογία της Άσκησης & Προπονητική

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζοντας στη μελέτη των άμεσων και μακροχρόνιων προσαρμογών της άσκησης (αερόβιας, ενδυνάμωσης, διαλειμματικής, εναλλακτική μορφές άσκησης) σε βασικούς παθογενετικούς βιοχημικούς, καρδιομεταβολικούς και ενδοθηλιακούς παράγοντες σε άτομα με χρόνιες παθήσεις. Έχει υλοποιήσει και υλοποιεί προγράμματα συστηματική άσκησης σε όλες τις κατηγορίες του κλινικού πληθυσμού στο χώρο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.  Είναι μέλος επιστημονικών φορέων και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 40 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό  (h-Index=6), εστιασμένα στη θεραπευτική άσκηση. 

Επικοινωνία

ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής

Πανεπιστημιούπολη

εργ. «Κλινικής Εργοφυσιολογίας & Φυσιολογίας της Άσκησης»

Τ.Κ. 69100 Κομοτηνή

τηλ. 25310 39723

email: aspassis@phyed.duth.gr

 

 

Γραμματέας:  Μαρία Μαριδάκη

Τίτλοι

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εργοφυσιολογίας, MSc, PhD, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η Αν. Καθηγήτρια Μαρία Μαριδάκη είναι ιδρυτικό μέλος και υπήρξε Γ.Γραμματέας της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής (2019) του Ελληνικού Εθνικού Κέντρου “Exercise Is Medicine – Greece”, ταμίας της Ελληνικής Εταιρείας Φυσιολογίας και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εργοσπιρομετρίας, Άσκησης και Αποκατάστασης (ΕΛΕΡΓΑ), του “Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας & Άσκησης στην Ιατρική-ΙΕΦΑΙ”, καθώς και 7 επιστημονικών εταιρειών. Από το 2004 έως το 2009 εξελέγη Διευθύντρια του Εργαστηρίου Εργοφυσιολογίας (ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ) και υπήρξε συντονίστρια του κύκλου Σπουδών της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ «Άσκηση, Ευρωστία, Υγεία», από την έναρξη της ειδίκευσης το 1998 μέχρι το 2005. Κατά το διάστημα 1998 έως 2004 παρείχε εργοφυσιολογική υποστήριξη στην Ολυμπιακή Ομάδα Πετοσφαίρισης ανδρών – γυναικών και αθλητών υψηλού επιπέδου στον στίβο. Από το 2005 έως το 2009 δημιούργησε και διετέλεσε επιστημονική υπεύθυνη του εργομετρικού προγράμματος «Έλα στον Αθλητισμό», το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Cosmote και πραγματοποίησε αξιολογήσεις σε όλη την Ελλάδα που αφορούσαν στην υγεία, τη σωματική δραστηριότητα και τις διατροφικές συνήθειες παιδιών ηλικίας 9-16 ετών (13.000 άτομα). Η διδακτική της εμπειρία ξεκίνησε το 1986 και μέχρι σήμερα έχει διδάξει σε πολλά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα της χώρας, ενώ έχει επιβλέψει 21 διδακτορικές διατριβές και περισσότερες από 40 μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες. Έχει περισσότερες από 70 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (https://scholar.google.com/citations?hl=en&user=Sqdj4VkAAAAJ) και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή 12 ακαδημαϊκών συγγραμμάτων καθώς και στη μετάφραση και την επιστημονική επιμέλεια κεφαλαίων βιβλίων.

Επικοινωνία
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΣΕΦΑΑ
Εθνικής Αντίστασης 41,
Δάφνη, 17237
Τηλ. : 210 7276043
E-mail: mmarida@phed.uoa.gr

 

 

Μέλη:

Ράιδου Βασιλική

Τίτλοι

 • Φυσικοθεραπεύτρια, MSc, MBA, Ελεύθερος Επαγγελματίας
 • Υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)
 • Διοικητική Υπάλληλος, Δ/νση Οργάνωσης & Λειτουργίας Νοσηλευτικών Μονάδων & Εποπτευόμενων Φορέων, Υπουργείο Υγείας

Σπουδές – Προϋπηρεσία

 • Πτυχίο Φυσικοθεραπείας, ΑΤΕΙ Αθηνών (2002)
 • Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης «Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου», Ι.Ε.Κ. Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας Αθηνών (2007)
 • Πτυχίο Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ΕΚΠΑ (2015)
 • Master in Business Administration (ΜΒΑ), Σχολή Κοινωνικών Επιστημών – Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (2017)
 • Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης «Κλινική Εργοσπιρομετρία, Άσκηση και Αποκατάσταση», Ιατρική Σχολή Αθηνών, ΕΚΠΑ (2019)
 • Εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, Ιατρική Σχολή Αθηνών, ΕΚΠΑ (2021 – παρόν)

Η Βασιλική Ράιδου είναι φυσικοθεραπεύτρια και ασχολείται επί σειρά ετών με τη θεραπεία μυοσκελετικών παθήσεων, τη μετεγχειρητική αποκατάσταση και την εφαρμογή προγραμμάτων κινητοποίησης και άσκησης σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις. Είναι επίσης εισηγήτρια σε θέματα που αφορούν το νομικό πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας των ιδιωτικών νοσοκομείων και τη λήψη αποφάσεων από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας του Υπουργείου Υγείας. Είναι επιστημονικός συνεργάτης της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου από το 2018 και του Εργαστηρίου Καρδιοαναπνευστικής Δοκιμασίας Κοπώσεως και Καρδιοαναπνευστικής Αποκαταστάσεως, Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας, EKΠΑ από το 2021 συμμετέχοντας στη διεξαγωγή ερευνητικών πρωτοκόλλων και τη συγγραφή επιστημονικών άρθρων. Από το 2022 εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στη μελέτη της λειτουργικής ικανότητας και ποιότητας ζωής των ασθενών μετά από καρδιοχειρουργική επέμβαση. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν την αποκατάσταση ασθενών με χρόνιες παθήσεις και νοσηλευομένων στη ΜΕΘ. Είναι μέλος του επιστημονικού τμήματος «Καρδιαγγειακή και Αναπνευστική Φυσικοθεραπεία-Αποκατάσταση» του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας, του European Association of Preventive Cardiology (EAPC) of the European Society of Cardiology (ESC) και του Heart Failure Association (HFA) of the European Society of Cardiology (ESC).

Επικοινωνία

Τηλ: 6945 641345
E-mail: yourphysioproject@gmail.com

my linkedin profile.png

 

 

Χρήστος Κούρεκ

Τίτλοι

 • Ειδικευόμενος Καρδιολογίας
 • Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΣΠΟΥΔΕΣ

01/2017 - 06/2020

Εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Η επίδραση της άσκησης στη λειτουργία του αγγειακού ενδοθηλίου σε ασθενείς με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια»

10/2015 - 06/2018

Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην «Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό Άριστα

03/2015 - 07/2019

Προπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αποφοίτηση με βαθμό Λίαν Καλώς

09/2010 - 08/2014

 

Προπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αποφοίτηση με βαθμό Λίαν Καλώς

09/2007 - 07/2010

Αποφοίτηση από το 2ο Γενικό Λύκειο Μεγάρων

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

12/2021 - σήμερα

 

 

09/2021 - 11/2021

 

11/2020 - 08/2021

 

11/2019 - 11/2020

Ειδικευόμενος Καρδιολογίας στην Καρδιολογική Κλινική του 417 Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ)

Ειδικευόμενος Καρδιολογίας στη Θεραπευτική Κλινική του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα»

Ειδικευόμενος Εσωτερικής Παθολογίας στην Παθολογική Κλινική του ΓΝΘΠ «Παμμακάριστος»

Εκπόνηση της υποχρεωτικής 12-μηνης υπηρεσίας υπαίθρου ως Αγροτικός Ιατρός στο Π.Ι. Αμπελιώνας που υπάγεται στο Κ.Υ. Μελιγαλά, Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, Νομός Μεσσηνίας (Aπόσπαση για την πραγματοποίηση εφημεριών στην Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Καλαμάτας)

06/2016 - 10/2016

Άσκηση καθηκόντων ως Νοσηλευτής ΠΕ στη Β΄ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου «Αρεταίειον»

02/2016 - 03/2016

Άσκηση καθηκόντων ως Νοσηλευτής ΠΕ στο Παθολογικό Τμήμα της ιδιωτικής κλινικής «Κεντρική Κλινική Αθηνών»

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ - ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

04/2018 - 01/2020

Λήψη Υποτροφίας από το ΙΚΥ για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, κατόπιν αξιολόγησης των ερευνητικών πρωτοκόλλων των υποψήφιων διδακτόρων

31/01-2/02/2020

5ο Βραβείο καλύτερης προφορικής ανακοίνωσης στο 21ο Πανελλήνο Συνέδριο Καρδιακής Ανεπάρκειας για την εργασία με τίτλο: «Ένα πρόγραμμα αποκατάστασης διεγείρει την κινητοποίηση των Ενδοθηλιακών Προγονικών Κυττάρων σε ασθενείς με Χρόνια Καρδιακή Ανεπάρκεια»

15-18/05/2019

Έπαινος καλύτερης πρωτότυπης βιοϊατρικής ερευνητικής μελέτης στο διαγωνισμό «Σωτήρης Παπασταμάτης» του 45ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου για την εργασία με τίτλο: «Η επίδραση της άσκησης στα Ενδοθηλιακά Προγονικά Κύτταρα σε ασθενείς με Χρόνια Καρδιακή Ανεπάρκεια»

1-3/02/2019

3ο Βραβείο καλύτερης προφορικής ανακοίνωσης στο 20ο Πανελλήνο Συνέδριο Καρδιακής Ανεπάρκειας για την εργασία με τίτλο: «Η επίδραση της άσκησης στα Ενδοθηλιακά Προγονικά Κύτταρα σε ασθενείς με Χρόνια Καρδιακή Ανεπάρκεια»

5-6/10/2018

1ο Βραβείο καλύτερης προφορικής ανακοίνωσης στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναζωογόνησης & Αντιμετώπισης Επείγοντος Περιστατικού για την εργασία με τίτλο: «Οι γνώσεις των επαγγελματιών υγείας πάνω στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΑ) σε σχέση με τα ποσοστά επαναφοράς αυτόματης κυκλοφορίας (ROSC) μετά από ενδονοσοκομειακές καρδιακές ανακοπές: σύγκριση πανεπιστημιακών νοσοκομείων μεταξύ 12 ευρωπαϊκών χωρών»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Α. ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ

1. C. Kourek, E. Karatzanos, K. Psarra, G. Mitsiou, D. Delis, V. Linardatou, S. Dimopoulos, T. Pittaras, I. Vasileiadis, S. Nanas. Exercise has similar beneficial effect in the mobilization of endothelial progenitor cells in patients with chronic heart failure of different severity. ESC Congress 2019. 31 August - 04 September 2019, Paris, France. Citation: European Heart Journal, Volume 40, Issue Supplement_1, October 2019, ehz747.0355. https://doi.org/10.1093/eurheartj/ehz747.0355

2. C. Kourek, G. Mitsiou, K.  Psarra, V. Linardatou, M. Alshamari, N. Panagopoulou, C. Papadopoulos, T. Pittaras, S. Nanas, E. Karatzanos. The long term effect of exercise in the mobilization of endothelial progenitor cells in patients with chronic heart failure. Heart Failure 2019 - 6th World Congress on Acute Heart Failure. 25 - 28 May 2019, Athens, Greece. Citation: European Journal of Heart Failure (2019) 21 (Suppl. S1) 5–592. https://doi.org/10.1002/ejhf.1488

3. C. Kourek, E. Karatzanos, K. Psarra, G. Mitsiou, V. Linardatou, D. Delis, T. Pittaras, I. Vasileiadis, S. Nanas. A single session of exercise training stimulates the mobilization of endothelial progenitor cells in patients with chronic heart failure. EuroPrevent 2019. 11 - 13 April 2019, Lisbon, Portugal. Citation: Poster Session 3. (2019). European Journal of Preventive Cardiology, 26(1_suppl), S141–S174. https://doi.org/10.1177/2047487319860061

4. C. Kourek, G. Mitsiou, K. Psarra, A. Ntalianis, E. Repasos, N. Panagopoulou, E. Karatzanos, S. Nanas. A single session of exercise training stimulates the mobilization of Endothelial Progenitor Cells in patients with Chronic Heart Failure. ESC Congress 2018. 25 - 29 August 2018, Munich, Germany. Citation: European Heart Journal, Volume 39, Issue suppl_1, August 2018, ehy566.P6062, https://doi.org/10.1093/eurheartj/ehy566.P6062

Β. ΆΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

1. C. Kourek, R. Greif, G. Georgiopoulos, M. Castrén, B. Böttiger, N. Mongardon, J. Hinkelbein, F. Carmona-Jiménez, A. Scapigliati, M. Marchel, G. Barczy, M. Van de Velde, J. Koutun, E. Corrada, G.J. Scheffer, D. Dougenis, T. Xanthos. Healthcare professionals’ knowledge on cardiopulmonary resuscitation correlated with return of spontaneous circulation (ROSC) rates after in-hospital cardiac arrests: comparing university hospitals in 12 European countries. ERC congress, Resuscitation 2019. 20 – 22 September 2019, Ljubljana, Slovenia. Citation: Resuscitation, Vol. 142, e18–e19. Published online: June 27, 2019.

2. V. Linardatou, E. Karatzanos, D. Delis, S. Pagoni, C. Kourek, N. Panagopoulou, A. Leventakis, I. Vasileiadis, S. Nanas. Passive smoking affects acutely the microcirculation of healthy never-smoking volunteers. EuroPrevent 2019. 11 - 13 April 2019, Lisbon, Portugal. Citation: European Journal of Preventive Cardiology, vol. 26, 1_suppl: pp. S71-S127. First Published June 12, 2019. https://doi.org/10.1177/2047487319860053

3. C. Kourek, R. Greif, G. Georgiopoulos, M. Castrén, B. Böttiger, G. Opolski, M. Makinen, V. Zouganeli, N. Iacovidou, D. Tsekoura, D. Dougenis, T. Xanthos. Comparing health care professionals’ CPR-knowledge between different specialties, departments and educational training in Europe. ERC congress, Resuscitation 2018. 20 – 22 September 2018, Bologna, Italy. Citation: Resuscitation, Vol. 130, e93. Published in issue: September 2018. https://doi.org/10.1016/j.resuscitation.2018.07.192

4. C. Kourek, R. Greif, G. Georgiopoulos, M. Castrén, F. Carmona - Jiménez, B. Böttiger, A. Scapigliati, N. Mongardon, M. Marchel, J. Hinkelbein, G. Barczy, M. Van de Velde, J. Koutun, E. Corrada, T. Xanthos. Comparing health care professionals’ knowledge on Cardiopulmonary Resuscitation among university hospitals in 12 European countries. ERC congress, Resuscitation 2018. 20 – 22 September 2018, Bologna, Italy.

Citation: Resuscitation, Vol. 130, e92–e93. Published in issue: September 2018. https://doi.org/10.1016/j.resuscitation.2018.07.191

 1. ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
 2. 21 ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΤΙΣ 11 ΠΡΩΤΟ Η ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΠΡΩΤΟ ΟΝΟΜΑ
 3. 2 ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΩΣ ΠΡΩΤΟ ΟΝΟΜΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 • Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Βασικής Υποστήριξης της Ζωής (BLS) από το European Resuscitation Council
 • Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Άμεσης Υποστήριξης της Ζωής (ILS) από το European Resuscitation Council
 • Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Εξειδικευμένης Υποστήριξης της Ζωής (ALS) από το European Resuscitation Council
 • Συμμετοχή σε πολλά Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια
 • Συμμετοχή ως εκπαιδευτής φοιτητών στα φροντιστήρια του προπτυχιακού μαθήματος «Πρώτες Βοήθειες» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με υπεύθυνο Καθηγητή τον κ. Σεραφείμ Νανά
 • Εθελοντική δράση ως εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου στον οργανισμό KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ
 • Συγγραφή κεφαλαίων στο βιβλίο «Πρώτες Βοήθειες», εκδ. Γ. Παρισιάνου , Αθήνα 2019
 • Παρακολούθηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων κυτταρομετρίας ροής από την «Ελληνική Εταιρεία Κυτταρομετρίας»
 • Συμπλήρωση >300 ωρών μετρήσεων και αναλύσεων δεδομένων στα πλαίσια έρευνας στο «Εργαστήριο Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατότητας» του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»

ΜΕΛΟΣ ΕΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΟΜΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

 • Μέλος την Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ)
 • Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑ)
 • Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ)
 • Μέλος του European Society of Cardiology (ESC)
 • Μέλος του European Heart Failure Association (ESC HFA)

Επικοινωνία

Διεύθυνση εργασίας: Καρδιολογική Κλινική 417 ΝΙΜΤΣ (Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού), Μονής Πετράκη 10, Αθήνα, Τ.Κ. 115 21

E-mail: chris.kourek.92@gmail.com

 

 

Αναπληρωματικά μέλη:

Μαρία Δημοπούλου

 

 

Μαρία Κουλοπούλου